PFM Intelligence Group verwelkomt Lexar Partners als investeerder

PFM Intelligence Group welcomes Lexar Partners as investor

De PFM Groep verwelkomt Lexar Partners om de organisatie verder te versterken en de groei te versnellen door overnames in Europa mogelijk te maken.

 Alphen aan den Rijn, Nederland  – De PFM Intelligence Group, een toonaangevende leverancier van data-analytische oplossingen en inzichten uit passant en bezoekers bewegingen , heeft vandaag aangekondigd dat het een partnership aangaat met Lexar Partners, een op technologie gerichte Nederlandse investeringsmaatschappij.
Lexar Partners neemt een meerderheidsbelang in PFM en heeft in samenwerking met DunPort Capital Management (Ierland) de financiële huishouding geherstructureerd om de activiteiten versneld uit te kunnen breiden in heel Europa. De PFM Group is ondanks de pandemie, in de afgelopen drie jaar twee keer zo groot geworden en heeft twee overnames inmiddels succesvol geïntegreerd.

“Na verschillende overnames in zowel Nederland als in Engeland zijn we nu klaar om onze diensten en organisatie uit te breiden in heel Europa en daarom zijn we verheugd om Lexar Partners aan te kondigen als onze strategische partner en investeerder”, aldus Bart Schmitz, CEO van de PFM groep . “Als lokale speler bieden wij data-inzichten aan wereldwijd opererende opdrachtgevers en PFM is het best gepositioneerd om een leidende Europese speler te worden in deze sterk gefragmenteerde en snelgroeiende data analytics markt. De expertise die Lexar meebrengt, zullen een groot verschil maken en wij kijken enorm uit naar de volgende groeifase die PFM hiermee in gaat”.

“Met Lexar Partners aan boord en in combinatie met de financiële slagkracht van DunPort, kunnen we onze all-in-datadiensten verder ontwikkelen als abonnementsmodel. We bieden dagelijkse inzichten die cruciaal zijn voor de grootste retail vastgoedbeleggers van Europa. Door de eigen technologie en inzichten van PFM verder te ontwikkelen en toe te passen, kunnen we nog beter en sneller voldoen aan de verwachtingen van onze opdrachtgevers”, aldus Phil Cox, Managing Director van de PFM UK Group.

"PFM loopt voorop bij het combineren van hard- en softwaretechnologieoplossingen om unieke en bruikbare inzichten te creëren", zegt Sander van Woerden, oprichter van Lexar Partners. “Hun expertise heeft een bewezen staat van dienst in het leveren van hoogwaardige en betrouwbare lange termijn inzichten aan klanten in een grote verscheidenheid aan markten. PFM is de Google Analytics van de offlinemarkt.”

Met dit partnership en deze financiering gaat PFM hun voetafdruk in heel Europa uit breiden, terwijl ze tegelijkertijd hun analysedashboards blijven ontwikkelen om mee te groeien met hun steeds diepgaandere klantbehoeften aan onderscheidende inzichten.

Over PFM
De PFM-groep is een internationaal opererende organisatie met bijna 80 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Alphen aan den Rijn en de omzet zal ook dit jaar naar verwachting fors groeien tot bijna 20 miljoen euro. PFM richt zich op het bieden van bruikbare inzichten om consumentenlocaties te optimaliseren op basis van bezoekers- en voetgangersanalyses in verschillende branches. Daarnaast levert het bedrijf ook alle drive-thru systemen voor alle bekende fastfoodketens in de Benelux en in de UK.

PFM is in dit traject bijgestaan door Catalyst advisors en AKD Amsterdam. Over bovengenoemde investering worden geen financiële details gedeeld. Meer informatie kunt u verkrijgen bij onze afdeling marketing markering en communicatie op ons vaste nummer: +31 172 - 435 901.

Over Lexar Partners
Lexar Partners is een investeringsmaatschappij gevestigd in Laren die groeikapitaal verstrekt aan toonaangevende innovatieve software-, technologie- en e-commercebedrijven. Lexar Partners is in 2022 opgericht door Max van de Blaak en Sander van Woerden, die elk meer dan 15 jaar ervaring hebben in het ondernemerschap en de investeringsindustrie. Sinds de oprichting heeft Lexar Partners partnerschappen gevormd met bedrijven die betrokken zijn bij de technologie, e-commerce en digitale transformatie van de geestelijke gezondheidszorg, het onderwijs, de fitnessindustrie en wereldwijde connectiviteit.

Lexar Partners is in dit traject bijgestaan door Lindenaar&Co, De Breij, RSM, JSA, RocketX, WebWeaving, Stek en Leeway