Face Mask Detection en View Direction

Facemask

De laatste maanden waren op z’n zachtst gezegd uitdagend. Winkels probeerden manieren te bedenken om veilig de deuren (weer) te openen om zo de nieuwe 1,5 meter regel na te leven. Deze tijd heeft ook laten zien dat er vele technologische applicaties en inactieven zijn ontwikkeld om de situatie onder controle te houden.

Bij PFM hebben we klanten tools gegeven om een actief deurbeleid te kunnen voeren door winkelbezetting te monitoren. Als Gold Partner van Xovis zijn we blij met de nieuwe AI features van de 3D sensoren: Face Mask Detection en View Direction.

Face Mask Detection

Sinds Covid-19 zijn op bepaalde plekken mondkapjes verplicht. Xovis heeft hierop gereageerd door de nieuwe AI feature voor de 3D sensoren te ontwikkelen. Deze innovatieve en AVG proof technologie is de enige die mondkapjes direct op de sensor kan detecteren. Wanneer de plug-in is geactiveerd, bootst de sensor het menselijk oog na en kan op deze manier een gezicht met mondkapje detecteren. 

 

View Direction

View Direction gebruikt locatie data van personen en verrijkt deze data met informatie over de richting waarin een persoon kijkt. Dit is enorm waardevolle input. Wordt er gekeken naar bepaalde producten, is een herindeling nodig? Wordt uw reclame wel gezien?

Bent u geïnteresseerd in Face Mask Detection en/of View Direction? Neem vandaag nog contact met ons op!