Jaaroverzicht van de bezoekersaantallen in Nederland

Er is al weer een jaar voorbij.. Nog steeds grijpt Corona om zich heen met als gevolg: Lockdowns, gespreid winkelen, de ander halve meter aanhouden en het gebruik maken van een mondkapje. Wat voor een effect heeft dit op het druktebeeld in de Nederlandse wijkcentra & binnenstedelijke winkelcentra?

Afgelopen jaar hebben we door het jaar heen te maken gehad met de maatregelen omtrent corona. Wel en geen 1,5 meter, mondkapjes op en mondkapjes af. Sinterklaas die toch niet fysiek overal kon komen, maar online gelukkig volop aanwezig was. Black Friday werd Black Week, Kerst en Oud & Nieuw vierden we toch ook dit jaar weer thuis. Het categorie 1 vuurwerk bleek in veel gevallen wel erg professioneel uit te pakken en zo passen we ons, lijkt het, eenvoudig aan aan veranderende omstandigheden.

Maar wat voor een effect heeft dit nu precies gehad op de bezoekersaantallen in de Nederlandse wijkcentra en binnenstedelijke winkelcentra? Bij PFM meten we deze bezoekersaantallen en kunnen we stellen dat we in 2021 elke Nederlander boven de tien jaar gemiddeld 22 keer geteld hebben dit jaar, dit houdt in dat we afgelopen jaar maar liefst 343 miljoen mensen hebben geteld boven de 10 jaar. Hierbij een jaaroverzicht met de drukste momenten voor u op een rijtje.

Wat ons hierbij opvalt is dat we sommige cijfers kunnen verbinden aan de genomen maatregelen van afgelopen jaar, zo zagen we het effect van de Dansen met Jansen avond op 16 juli als de drukste avond van het jaar en 18 december, de laatste dag dat we kerstinkopen konden doen bij niet essentiële winkels, was de drukste dag van het jaar.

In de afbeeldingen hierboven kunt u alle drukste momenten nogmaals terugvinden, bent u benieuwd naar de resultaten in uw eigen assets? We kijken graag met u mee!